Noordhuys & duurzaamheid – 2020

De focus op duurzaamheid groeit binnen de AGF markt. Ook binnen Noordhuys wordt er steeds meer gekeken naar nieuwe manieren om nog duurzamer te kunnen werken.

Binnen Noordhuys is er een groeiende bewustwording aangaande de ecologische voetdruk van het bedrijf en de benodigde focus op duurzaamheid. Dit resulteert in het streven om meer milieubewuste producten te telen en verpakken binnen onze organisatie. Ook vanuit de consument wordt er meer en meer gekeken naar de eerlijkheid van product, en de inzet van het bedrijf om op een duurzame manier te opereren.

Binnen Noordhuys Tomatoes heeft het streven naar de productie van eerlijke productie geleid naar het behalen van het Planetproof certificaat. Telen onder dit keurmerk houdt in dat het bedrijf zich inzet om eerlijke producten op de markt te brengen, die het milieu zo min mogelijk belasten. Vanaf 2019 zal dit keurmerk een vereiste zijn voor alle telers die AGF producten leveren aan de markt. Noordhuys Tomatoes zet zich al langere tijd in om tomaten te leveren met zo weinig mogelijk residu. Het Milieukeur keurmerk geeft een goede norm weer om deze inzet specifieke focus punten en streefpunten te geven.

Noordhuys Packing verwezenlijkt dit streven door het behalen van het Skal certificaat. Hierdoor is Noorhuys Packing in staat om biologische producten te verpakken. Door dit te doen ondersteund het bedrijf de productie van biologische AGF producten. Doordat Noordhuys Packing in het bezit is van het BRC AA+ certificaat en het TPPS certicaat vanuit Tesco, is de scheiding van biologisch en gangbaar product en productie de belangrijkste focus welke goed te behalen is. Traceerbaarheid en product authenticiteit zijn belangrijke pijlers binnen het productieproces. Daarom bezit Noordhuys Packing over een hoogstaand ERP systeem, waardoor de traceerbaarheid van productstromen geborgd is tot in detail.

Werken bij Noordhuys Tomatoes

Enthousiaste scholieren opgelet

Noordhuys Tomatoes werkt met een groot aantal scholieren voor het oogsten van tomaten. Deze worden vooral ingezet op de zaterdagen, tijdens de vakanties en op vrije schooldagen.