Uitbreiding areaal binnen Noordhuys

Noordhuys breidt het areaal uit door het toevoegen van een nieuwe teeltlocatie in Tinte. Met de start van het nieuwe teeltseizoen zal de kas in gebruik genomen worden voor de teelt van tomaten. Door deze toevoeging naast de bestaande kassen groeit het totale areaal van Noordhuys met 7,5 hectare. Door de positieve ontwikkelingen op de markt van het moment komt er meer zekerheid, en deze zekerheid biedt weer mogelijkheden. Doordat er groei in de markt zit en door in te spelen op mogelijkheden kan Noordhuys uitbreiden met een gegarandeerde afzet.

nieuwe vruchtsoort

In nieuwe locatie zal het tomaten ras “trosgrof”worden geteeld. dit is een toevoeging op de tros cocktailtomaten die in de bestaande teeltlocaties worden gekweekt. Met de introductie van de trosgrof tomaten vergroot Noordhuys het tomaten assortiment dat het kan leveren aan de AGF markt. De keuze voor het tomatenras trosgrof is gemaakt doordat er een betere afzet bestaat bij product verscheidenheid. Daarnaast was de teeltlocatie ingericht op de teelt van trosgrof tomaten, waardoor er van het aanwezige specialisme gebruik gemaakt kan worden.

Energietransitie

Om de klimaatverandering zoveel mogelijk af te remmen moeten we van fossiele brandstoffen over naar groene energie, dit…

Lees verder

EK – Scorito

Een aantal weken geleden is het EK voetbal gestart. Het is Nederland gelukt om in de achtste finale…

Lees verder

Werken bij Noordhuys Tomatoes

Enthousiaste scholieren opgelet

Noordhuys Tomatoes werkt met een groot aantal scholieren voor het oogsten van tomaten. Deze worden vooral ingezet op de zaterdagen, tijdens de vakanties en op vrije schooldagen.